Kan det inte bli höst nu?

Oj, vad nöjd jag är efter dagens shopping.

Först var vi ju som sagt på IKEA och det tog inte så lång tid. Vi gick och småkollade och sen tog vi vad vi behövde och åkte därifrån. Vi tänkte egentligen ta en korv och åka hem, men vi bestämde oss för att åka in till Entré och fika där och shoppa lite till.

Jag var inte speciellt sugen på att köpa något, men shopping blev det. Jag köpte tisha, skjorta, kofta, byxor och Jacka. Jag är så jävla glad för jackan jag hittade. Den hängde precis när man kom in i butiken och jag tittade på den och tänkte att den är skitsnygg. En "Sandra"-jacka. Sen gick vi vidare i butiken, så hittade jag skjortan först och provade den. Sen hittade jag byxorna och kvalitén kändes underbar och jag vet att de har bra byxor där inne, så jag köpte dem utan att prova. Sen innan vi gick ut, så tänkte jag att jag bara skulle prova jackan, och den satt som kroppen i jackan ;)
Det hjälpte ju inte att Milla också sa att jag såg bra ut i den. Komplimangerna flödade och jag kunde inte motstå.

Lite ångest har jag över pengarna jag spenderade (som egentligen inte var så mycket, men det borde gått till annat), men jag ville verkligen ha allt jag köpte idag. Och jag har velat ha alla plaggen ett bra tag. Behövde en höstjacka, nya byxor eftersom jag bara har typ 2 par, en lång skjorta som går både till jeans och leggings och en basic tisha som passar alla tillfällen och en kofta, eftersom jag slängt eller gett bort alla andra som jag inte tycker passar mig.

Det är så kul att det kommit så mycket höstnytt i butikerna. Allt jag köpte idag var höstkläder.
Jag är så supernöjd, verkligen...jag kan inte säga det för mycket. Nästa på listan är nya skor och väska. Och som de flesta vet (speciellt mamma), så har jag jättesvårt för att hitta jackor, skor och väskor, så när jag väl hittar något jag tycker om, så är det bäst att köpa det direkt.




Göra idag?

Det känns lite konstigt att sitta vid en dator på en stol, med ett bord. Det är inte lika bekvämt som i sängen. Men jag vänjer väl mig.

Idag vet jag inte riktigt vad som blir av. Jag skulle vilja åka till IKEA med Milla, så jag tror det blir av. Annars är det städning och plockning som gäller. Tvättade till 22.30 igår, sen tog jag mig en härlig dusch. Alltid lika skönt att lägga sig i nybäddad säng efteråt.

Vi hade varit smarta och satt igång AC´n igår kväll i sovrummet med stängd dörr, så man kunde somna i ett svalt rum. Men nu känns det som om jag fått nackspärr. Men det ignorerar jag.

Nu ska jag göra mig i ordning, så jag är redo för IKEA om vi åker. Det är ändå inget fint väder, så man kan ju inte sola.

Vad ska du göra idag?



Puh,


Idag har varit en körig dag. Vi har varit på tippen med massa skräp och där var fullt med folk. Sen åkte vi runt till Bauhaus, K-rauta och Hornbach för att hitta köksbänkskiva.
För det första är vi inte överens om hur vi vill ha det och för det andra så är det antingen laminat som är billigt och bra, men det är 3-4 veckors leveranstid, eller så är det äkta trä, men då kostar det mer än vi vill betala för det. Så vi kom hem utan någon bänkskiva.

Istället har vi gjort i ordning i datarummet, så nu kan jag sitta här inne och ha mitt eget bord och egen stol. Innan har jag suttit i sängen med laptopen på ett brickbord. Detta är bättre. Och man slipper massa skräp vid sidan om sängen.

Tyvärr har jag inga bilder. Jag är lite kass på det känner jag. Antingen har jag inte tagit bilder till dess jag skriver inlägget, eller så har jag tagit, men har inte sladden nära att lägga in dem. Aja, kom och se live istället.




IKEA,

Det blev en lång dag igår. Den började med att jag åt, för att få energi. Sen började jag städa så smått. Jag visste inte var jag skulle börja, men så länge man börjar någonstans, så löser sig allt annat.

# Så jag började med disken.
# Efter det, plockade jag lite överallt. Matbordet var fullt med disk (ren och smutsig), verktyg, spottar, kakel och mat, så det städade jag undan.
# Sen rensade jag det vi skulle spara, det vi skulle slänga och det som skulle ner till förråden.
# Sen dammsög jag golvet i köket, hallen och lite i vardagsrummet.
# Sen plockade jag undan ännu mer saker som låg på golvet i vardagsrummet.
# Jag lade entrémattan på plats och bar ner saker till förrådet.
# Sen vek jag all tvätt som var torr, och la in kläderna i byråerna.
# Sen tog jag tag i toaletten. Började med att skrapa bort alla klistermärken, sen sprutade jag ner hela badrummet med rengöring och sen skrubbade jag vasken, badkaret, golvet och toaletten. Det blev superskinande rent. Jag vart supernöjd.

Sötmosen spacklade lite i förrådet och köket och plockade undan, sen ville vi till IKEA, för att fixa lite hyllsystem till förrådet och datorbord, så vi fick i ordning alla papper och skit där inne. På vägen hem åkte vi inom Sötmosens föräldrar och snackade lite. De hade börjat riva i bastuhuset i trädgården, det kommer bli jättefint när det är klart. Jag hade fått ont i ryggen, så jag lade mig i hängmattan och vilade, superskönt. Sötmosen lade sig i den andra hängmattan en stund också. Sen undrade sötmosens mamma om vi ville äta lite grillad korv där, så det gjorde vi också. Sen åkte vi hem och bar upp alla saker vi hade handlat. Det blev bara tre runder, men jag var helt slut, så det kändes i kroppen ändå. När vi kom hem var klockan över 8, så vi ställde sakerna och tittade på film och gick och lade oss isället.

Idag är det jobb som gäller. 12 - 20.15. Inte speciellt sugen på det idag, men är ju ledig till lördag sen.

Peace out



Check, check, check...



ToDo v 31:

   Jobba 4 dagar (haha, näää, kollade kalendern nu och det var bara 3 dagar. Jippieee)
   Tvätta ons 19-22
# Vika 3 IKEA-påsar med nytvättade kläder
   Skriva skolsaker
   Klippa sötmosen om han vågar
   Kolla upp så jag adressändrat, för det verkar inte blivit registrerat eller nått.
# Verkligen städa och dammsuga hela lägenheten, spån och damm överallt.
   Rensa undan några kartonger och packa upp.
# Städa toaletten (ta bort klistermärken på fåglar och blommor typ överallt, jättefint)



Robinson,

Jonny kom med i Robinson. Fan vad kul. Tack alla som röstade från min sida. Vad spännande det ska bli. Undra om han klarar det! Han vann med 41% av rösterna. De var tre som tävlade mot varandra. Inspelningarna börjar i höst och sänds i slutet av hösten!!

LYCKA TILL NU JONNY!! Och KÄMPA så det brinner!!




...



Det bästa sättet att spara tid, är att använda den!





Ledig imorgon,

Men jobbar idag! Efter jobbet ska nog jag och Milla ut och cykla lite. Hoppas det är bra väder då. Annars stannar vi hemma.

Satt uppe sent igår och videosamtalade med Sandra. Sen när jag skulle lägga mig, så hade jag så mycket i huvudet som jag kom på, så jag var tvungen att ta ett block och penna och skriva upp det som ploppade upp. Jag hade redan släckt och lagt mig, så jag såg inget och låg ner. Jag somnade nästan med pennan i handen.

Jag kan berätta att jag haft huvudvärk konstant i 2 veckor nu. Migrän i 2 dagar och varit helt "kry" 1 dag. Det är inte så kul kan jag säga. Tror det är blandning mellan vädret och mat-problem. Hoppas det släpper snart i alla fall.

ToDo v 31:

Jobba 4 dagar (haha, näää, kollade kalendern nu och det var bara 3 dagar. Jippieee)
Tvätta ons 19-22
Vika 3 IKEA-påsar med nytvättade kläder
Skriva skolsaker
Klippa sötmosen om han vågar
Kolla upp så jag adressändrat, för det verkar inte blivit registrerat eller nått.
Verkligen städa och dammsuga hela lägenheten, spån och damm överallt.
Rensa undan några kartonger och packa upp.
Städa toaletten (ta bort klistermärken på fåglar och blommor typ överallt, jättefint)

Oj, vad mycket nöje jag har i veckan. Man vill verkligen byta liv med mig just nu.

Nej, nu är det jobb som gäller. Håll tummarna för fint väder ikväll.




Förnya mig,

Jag är supersugen på att förnya mig lite. Vet inte vad, nästan allt känns det som. Ny frisyr, nya kläder och nytt allt. Det är dags nu känner jag. Nu har jag varit fast här ett bra tag. Om ni hade fått göra om mig precis som ni ville, vad hade ni gjort då? Till det bättre alltså hehe!!

Överös mig med idéer!





Rösta på favoriten,

Nu vill jag att alla ska rösta in Jonny Cizmic i Robinson. Det gör man på tv4.se/robinson, sen får man rösta en gång per mailadress, så rösta med alla adresser ni har. Glöm inte att bekräfta röstningen. Säg gärna till alla andra ni känner att också rösta.

Jonny är en bekant till mig och det skulle varit så kul att få se honom i Robinson. =)

Rösta massor nu.



Jobbdag,

Idag ska jag jobba. Det ska både bli kul och mindre kul. Självklart vill man vara ledig, men det är ändå så kul på jobbet, så det gör inget. Något som verkligen är mindre kul är att för ett par dagar sedan var jag helt finn-fri i ansiktet, sen fick jag två st på hakan och i morse hade det poppat upp 5 st till. Vad vill de mig? Jag har försökt tänka på vad jag kan ha gjort annorlunda nu dagarna innan, men det kan vara allt möjligt. Så nu ska jag knapra "bra hud"-tillskott och se om det hjälper.

Jag var i Höllviken igår och hämtade en ny cykel. Nu är jag lycklig igen. Vädret ska också bara bestämma sig för att inte regna, så jag kan använda min cykel. Men det kommer.

Mamma passade på att bli klippt av mig. Det blev inte alls bra och jag visste inte riktigt hur jag skulle göra. Det blev kort och konstigt. Mamma säger att hon blev nöjd, men det säger hon ju bara för att inte såra mig. Nä, inga fler klippningar tills jag börjat skolan igen och kan ha någon att fråga under tiden. Kommer jag aldrig veta hur jag ska göra, eller kommer allt lossna när jag kommer ut i skolsalongen och får klippa kunder? Time will tell!

Yey, Milla skrev att hon ska hälsa på mig på jobbet idag. =) Alltid lite underhållning. Och ja, klart som korvspad att vi ska cykla massor nu, så vi får lite motion. Du får också gärna hänga på Coco. =)

Nu jobbar jag hela helgen, men jag är ledig på måndag. Då ska jag ta tag i lite saker här hemma. Hoppas älsklingen fixar lite också nu när jag jobbar i alla fall, så det inte står stilla. Men det tror jag inte. Han vill också komma framåt.
Jag har en milslång ToDo-lista att göra. Helst innan "lovet" är slut (ca 2 veckor). Men jag har sagt att jag inte ska stressa ihjäl mig, för lovet är till för att koppla av lite. Ska ta saker i min takt och njuta samtidigt. Sen blir det ju fullt upp när jag börjar skolan igen.



Ny cykel,

För er som inte vet, så blev min cykel stulen för ett tag sen. Och idag ska jag äntligen få hämta ut en ny. Den ska vara exakt likadan. Men trisst när det inte är cykelväder. Det får vi ändra på. Så man kan cykla överallt istället för att ta den jäkla bilen.

Jag ska hämta cykeln i Höllviken och då ska jag samtidigt passa på att kolla mina glasögon. Ibland tycker jag inte de sitter rätt, men det är för att jag har inte har fått de korrigerade från början, för det var inte jag som hämtade ut dem. Men idag får jag ge flugor på smällen nere i Höllviken.


Jag bjuder på en golv-byggebild.





Kakel,

Vi har tittat runt på kakel i två dagar och igår hittade vi äntligen ett vi kunde tänka oss. Dessutom fanns det i lager också, så vi fick hem det direkt. Det blev mosaik 4,5 x 4,5 matt svart (grått) med mörk fog. Vi ville ha något mörkt och jag orkar inte med för mycket mönster eller ränder, därför blev det mörk fog också. Vi är supernöjda. Nu ska vi bara hitta en bänkskiva och göra klart köksskåpen, så allt kan sättas på plats.

Det ser ut så här, fast ändå inte. Kom och spana istället, så får ni se.






Inspiration,

Snackade med Sandra-pandra på msn precis. Vi snackade om naglar. För er som missat det, så bygde jag lite naglar innan. Jag skulle fortfarande gjort det om jag haft tiden just nu. Men det kommer. Tycker det är kul och utmanande och tänker definitivt fortsätta. Men jag blev sugen att få mina gjorda. Det är bra att gå till någon som gör det på en, för då kan man även spana in vad de gör. Jag är sugen på antingen helt franska (mes), eller med något lite rosa.


Vilken ska jag välja?



Sandras naglar förra året (som jag byggt). Hon älskar färg och glitter. Vill inte ens att det ska synas något vitt på dem.





Betala för reklam,

Jag har inte riktigt förstått fenomenet med att betala för reklam. När i hellskotta gick vi med på det?

För ett tag sen köpte jag lite tidningar. Eftersom jag haft fullt upp med annat, så hann jag inte läsa dem, men jag blev sugen häromkvällen och satte mig för att kolla igenom dem. Men det var nästan bara reklam i dem. Jag skämtar inte om jag säger att varannan sida var reklam. För mig är det inte värt det. Men jag älskar egentligen känslan av att ha en ny oläst tidning under min arm (frisör-genen). Nä, bojkotta tidningar med reklam. Allt finns ändå på internet.







Make up,

Nu har jag gått igenom allt mitt smink i min största sminkväska. Mycket som jag var tvungen att slänga som var lite nostalgi, men så är det. Smink varar inte för evigt tyvärr. Men jag fick ihop en hel ICA-påse som ska slängas. Sen fick jag ihop lite skuggor som jag inte tänkte behålla, men som man inte kan slänga, så de är till er mina vänner, om ni vill ha. Sen sparade jag självklart en hel hög själv.

Anledningen till att jag gick igenom det var bland annat på grund av att jag kollat sminkbloggar som var riktigt grymma och jag vill komma igång med det igen. Jag har bara struntat i att sminka mig snyggt ett tag nu. Så allt eftersom jag skaffar lite bättre smink, så ska jag sminka mig mer igen.

Slängdes:



Till mina vänner:



För mig själv:



TIPS:
Det står alltid på alla produkter när de går ut. (Gör det inte det, så är det fel, det är lag på att det måste stå där nu).
Alla krämiga produkter som foundation, consealer, shampoo, hudkrämer osv, håller oftast inte lika länge som det i puder. Så länge man inte varit där och petat med fingrarna, så kan man behålla de flesta ögonskuggorna t ex.
En annan lätt regel är att det luktar ganska äckligt när det är gammalt. Testa genom att lukta på något nyinköpt och jämför med samma produkt du haft ett tag, så ska du märka skillnaden. Ofräsht.




Kan inte låta bli,

Nu känner jag för att skriva lite. Så länge det är på mina villkor, så är det ju inte så jobbigt.

Jag tänker hela tiden på att det är mycket jag vill skriva om. Både för att det är skitkul att blogga och lägga in bilder och så, samtidigt för att alla vänner får läsa allt och det är kul när folk kommenterar. Jag kan bara inte fokusera på en sak. Jag vill blogga om skönhet, inredning, inspiration, känslor, tankar, musik osv. Det jobbiga är nog att skriva om känslorna, för är man på dåligt humör en dag och vill blogga av sig, betyder ju inte det att jag känner så alltid. Det går ju upp och ner.
Men nu tänkte jag i alla fall börja skriva lite när jag vill. Det är roligt för mig själv att gå tillbaka och läsa gammalt gnäll.

Men först ska jag gå igenom min stora sminkväska och rensa ut. Tänkte också slänga iväg den när den är tom, för den är bara jobbig att ha ivägen. Någon som vill ha, så skrik till. Tar kanske lite foton.



Lägga ner,

Jag funderar på att lägga ner bloggen lite.

Varför?

Vänner: För att ingen hör av sig när de läser bloggen. Ingen undrar hur jag mår och vad jag sysslar med, eftersom allt finns att läsa här. Ska man fortsätta skriva och göra slut med kassa vänner, eller ska man lägga ner bloggen för det och hoppas att de hör av sig mer då?

Familj: För att jag inte känner att jag kan skriva allt, för att familljen läser. Man kan inte riktigt skriva om känslor och att man har en kass dag. Det är lite skämmigt och inget jag vill att morfar ska läsa haha!!

Sambon: Han vill inte att jag skriver så mycket om honom och då blir det svårare att skriva, eftersom vi bor ihop och delar mycket tid och tankar och minnen ihop.

Tiden: För att jag känner att jag blir en dålig bloggare när jag inte har tid att skriva och sätter bloggen vid sidan. Och det sista jag vill är att känna mig kass. Jag vill inte känna mig kass med något och om jag måste fördela tiden mellan blogg, skola, jobb, lägenhet, sambo, vänner, FRITID, så väljer jag bort bloggen.

Istället har jag en annan blogg på en sida man måste vara medlem på. Det är en blogg jag själv vill ha, för jag använder den som en dagbok. Där skiter jag i andra och bara fokuserar på att jag ska få säga det jag vill ha sagt!

Kanske skriver här ibland när jag vill berätta något kul. Men just nu vill jag skriva om andra saker och det vill jag inte göra här.

Kram så länge! Ses snart igen...

/ Sandra



RSS 2.0