God fortsättning...


Efter en paus från bloggandet nu under julen, så tänkte jag fortsätta med att berätta vad jag hittat på.
Det har blivit en del vi gjort och detta är något av det:

Julmiddagar
Tomten
Sequence
Lennart
Småbarn
Micke och Milla
Gob Jur
Städat
Tvättat
Avnopprat
Dammsugat (it?)
Myst
GH
Snabbshoppat
Rensat
Julbastat
Piroger
Scrappat
Släkter
Farmor
Gitarr
Grillat
Slagit tån
Kickboxing
Gryta
Ilva
Osv, osv...

Här är ett par bilder från julafton (Har varit dålig på att fota annars, så det var bara denna dagen).


Marcus och syster.


Kusinen sitter i jultomtens knä.


Alla julkort jag gjorde.


Glömt visa Sandras naglar. Blåa och frostiga. Med blå snöflingor på och "istappar".


KRAM


Söndag

God morgon!

Jag tror jag börjar bli förkyld. Har ont i halsen och är lite trött av mig (Men vem är inte det nu i juletider?).

Igår åkte jag hem till MaPa för att julbaka och bygga Saras naglar. Julgodiset blev bra. Mycket choklad. Är lite trött på choklad nu lite lagom till julen. Typan (som Thea säger istället för typiskt). Saras naglar blev bra. Mamma ville också göra något, men inte helt bygga på. Så jag putsade lite på nageln och sen ville hon helt otippat ha en dekoration, så vi satte på den och sen la jag ett glosslager ovanpå. Får se hur länge det håller. 

När jag kom hem väntade sötmosen, Micke och Milla på mig. Sen drog vi in till Malmö för att se Bio. Men först åt vi på VESPA. De andra tog pizzor och jag tog pasta med köttfärssås. Det var gott. Till efterrätt åt jag pannacotta. Det var supergott och vi passade på att halvbestämma att vi skulle ha det på nyår till efterrätt. I stora mängder.
Filmen vi såg var "Yes man" med Jim Carrey. Den var bra. Rolig om inte annat. Man fick sig en tankeställare i alla fall. Den handlar om att han sa Nej till allt och fick lära sig att säga Ja istället, så han kunde leva livet lite mer. Har försökt att tänka lite så den senaste tiden innan vi såg filmen, så ska fortsätta med det nu också. Men inte i den utsträckning som Jim gjorde hehe, han tackade Ja, till allt!
Efter filmen, så åkte vi hem och spelade Guitar Hero som älsklingen hade köpt på dagen. Det var kul, men sen var jag helt slut och ville vakna tidigare idag än sent, så vid två-tiden så somnade jag nog. Vaknade vid 8-9 tiden av ett sms av älsklingens syster som undrade om vi ville med till Jakri och gå på julmarknad.´Men vi måste tvätta just den tiden de skulle dit, så vi får se vad som händer. Ett måste idag är i alla fall att vika tvätt och dammsuga. De jäkla gardinerna i sovrummet ska upp också. Oavsett vad.

Nu ska jag duscha, så jag kan börja dagen på riktigt! Vill inte jobba imorgon, vill inte jobba imorgon. Vill bara vara ledig nu fram till jul och gärna minst en vecka efter också. Hehe...Fast det är ju bara två dagar nu. 

KRAM 


IDAG!

Hej!

Jag spillde precis köttfärssås på alla mina julkort buuhuuu. Tur att de ändå låg i kuvert. Men nu är kuverten smutsiga! Otur!

Men nu har jag ätit upp resten av maten som inte hamnade på julkorten, så nu ska jag göra mig lite i ordning och åka och handla. Behöver sista julklapparna och vill inte ut och jaga i helgen och inte i början av nästa vecka på kvällarna heller. Så det MÅSTE bli nu. Sen måste jag köpa lite basic-matvaror också. Mjölk, bröd, frukt som kommer att ligga och ruttna...det vanliga! Jag får posta de matdränkta korten på vägen.

Nu är det smink som gäller.

KRAM

Nyårsförberedande...

Nu har jag suttit och börjat göra inbjudan. Är inte klar dock. Vet inte vad jag ska skriva på den än. Har ni idéer, så kom gärna med dem?

Medan jag tänkte på vad jag kunde skriva på den, så gjorde jag servettringar så länge. Jag tyckte de blev helt okej och de går i färgerna som vi ska ha på nyår. Finns lite att inhandla innan bara, men det ska nog ordna sig!

Nu ska jag duscha. Ska ju till Sandra ikväll och bygga hennes naglar, kan inte sitta i myskläder och lukta illa. =)

KRAM

Gamla bilder.

Hejsan!

Allt bra med er idag? Jag är ledig idag igen. Det är skönt. Ska tvätta lite kläder, så min sambo slipper gå naken till jobb hehe. Det blir två tvättar. En underklädestvätt och en tisha-tvätt.

På tal om tisha...Jag köpte en snygg häromdagen. På mansavdelningen. Tänkte ha den själv, men om sötmosen vill ha den, så får han den, men det tror jag inte han vill, för det är inte hans stil!


Jag tycker i alla fall att den är snygg. Lite halvsliten sådär...

Eftersom jag fotade tishan, så hittade jag ju andra bilder jag inte lagt upp som jag skulle för längesen, så jag tänkte göra det nu...



Våra pepparkakor som blev bakade hos mormor och morfar. Hjärtan, pusselbitar och fötter. "Sugen på en tå....någon?"



Här ligger några av mina sminkpenslar och nannar, efter en skön dusch. Någon som behöver en pensel? Jag har många fler över. Säg till i så fall!


Jag och Millas hemliga möten på kvällarna har handlat om att vi har gjort julkort. Här är ett av mina som inte var klart än. Så roligt det var. Nästan så att jag vill göra flera =) Eller så var det sällskapet, glöggen och pepparkakorna och alla fina papper som gjorde det roligt. Alla kort blev olika. Gjorde inte ett enda likadant. 10 kort blev gjorda. Visar alla sen när de är skickade och mottagna. Vill ju inte förstöra det för dem som ska få.


Jag har lovat Milla att göra en inbjudan till nyår till dem. Vi har ju redan bestämt att vi ska vara då, men de ville ändå ha en inbjudan. Nu har jag press på mig att göra ett snyggt kort. Någon som vill hjälpa mig med idéer? Jag tycker det är kul, men samtidigt så vet jag inte alls vad jag ska göra. Gaaah *pirrigt*

Jag träffade mamma igår och fick mina glasögon och linser som jag hade beställt där dom bor. Så nu kan jag se perfekt med mina glasögon också. Underbart. Sitter med dem nu. Men tar en bild senare när jag inte är osminkad. (Senare= idag upp till ett år). Jag hade lite svårt att välja vilka bågar jag skulle ha, men när jag satte på mig dem igår kväll, så kändes det rätt. De är sköna och jag tycker de ser bra ut. Vi får väl se vad ni tycker.

Nu ska jag göra annat.

KRAM

Efterskak?

Ska jag skriva om jordbävningen eller är ni mätta på den?
Kul ändå att få ha varit med om det. Hur upplevde ni det? Vad gjorde ni när det hände? Märkte ni det över huvud taget?


Idag har jag jobbat på. Vi är klara med det vi skulle göra fram till nyår på jobb, så jag blev ledig vid två tiden idag och är ledig imorgon också. Det är jätteskönt, för jag känner att jag har supermycket att göra. Men eftersom jag är ledig, så kommer jag nog tänka att jag kan vila ut och göra alla andra saker på kvällarna när jag kommer hem. Vi får väl se hur det blir med det. Men tanken är i alla fall att jag ska göra massor av min "To Do" lista.

Efter jobb åkte jag till Centan och handlade lite på Panduro till min och Millas pysselkväll 2.0. Jag hälsade även på mitt gamla jobb. Trivs jättebra på det nya, så det känns inte riktigt som att jag skulle längta tillbaka. Fast jag saknar arbetskamraterna lite ändå. Jag har även tvättat lite idag och som sagt varit hos Milla och pysslat.

Nu jobbar sötmosen och han kommer nog inte bli klar i tid att se serier, så jag ska nog hitta på annat. T ex börja med min To Do lista nu.

KRAM

Helgkul!

Hejsan!

Har ju inte skrivit på hela helgen, så jag tänkte berätta lite om vad jag har gjort.

I fredags var jag ju hos Sandra på Lucia-mys. Det var jättetrevligt. Jättegott julgodis hade hon bakat och julklappsleken gick vilt till. Hehe, men jag kom hem med chokladmuffins, en bakelseårskalender och rökelse som luktade jul.
Själv köpte jag julservetter från ILVA, ett ljus från Sia och lila muffinsformar från ILVA. Åkte från Sandra vid 23 tiden. När jag kom hem så var Älsklingen med Micke och snackade skit. Vi skulle upp tidigt på lördag morgon, så jag bestämde mig för att vara uppe hela natten, men när jag precis hade bestämt mig för det, så blev jag trött. Bänkade upp i soffan med godis och mys och sen somnade jag.

Lördagen vaknade jag klockan 5 (FEM, V) på morgonen som bestämt. Satte på mig lite kläder och satte i mina linser (hade inte tagit av sminket från kvällen innan, äckligt? Jag vet!). Sen vid halv 6 så åkte vi mot Lund för att hämta Robban (som jobbar i sötmosens andra företag www.missingsweden.se). Sen åkte vi till Malmö för att gå på utförsäljningen av datorbutiken (gamla JME). När vi kom vid 6 tiden, så var där redan 7-10 personer i kön. Jag trodde vi skulle vara först, men icke. Sen frös vi så mycket, så vi tvingade Micke och Milla att komma med något varmt att dricka. Så de kom vid 8 tiden. När de kommit, så gick jag och Milla och satte oss i bilen för att värma oss. Det var gosigt. Sen gick vi ut till de andra och frös lite med dem. Sen var det insläpp. Vi blev insläppta först. Kösystemet funkade inte så bra, för helt plötsligt var där 20-30 pers före oss (7-10 när vi kom på morgonen som sagt). Sen var vi där inne i 2½ timme. Sötmosen skulle hitta allt han kunde och kom därifrån med precis det han ville ha (BESTÄMD, JA). Då åkte vi och lämnade Robban i Lund, och sen åkte vi direkt till Pizzerian och träffade Micke och Milla och åt. Sen åkte vi hem var för sig och jag somnade i soffan och älsklingen pillade med alla saker han köpt. Sen kom jag upp och så duschade jag (skönt att bli ren och få bort sminket från fejjan). Satte på mig myskläder och gick och släppte in katten jag passar. När jag varit där städade jag undan lite lätt och då kom Micke och Milla igen och Milla gjorde pannkakor (Plättar?) till oss. Det var jättegott, men jag fick migrän eftersom jag ätit dåligt och druckit te och cola hela dagen. Men det gjorde inget, för alla var lika trötta och vi somnade i soffan. Tur var det, för då märkte jag inte av migränen alls.

Vaknade på söndagen inte alls utvilad. Eller för mycket utvilad. Hade mycket jag ville göra, men orkade inte göra någonting. Hade fortfarande huvudvärk. Älsklingen med. Men sen tog jag mig i kragen och gick till katten och tvättade lite när jag ändå var där. Sen köpte jag lite föda och gjorde kalops. Blev inte så bra tyckte jag, det tog lite lång tid, men älsklingen gillade det massor. Vi åt vid 9 tiden och såg "Iron Man". Till efterrätt åt jag några av mina muffins jag vann i fredags och chips (brist på salt i kroppen antog jag). Sen nannade jag vid 11 tiden.

Idag var det svårt att ta sig upp. Ville verkligen inte. Men klockan 7 kom jag upp och jag orkade inte duscha. Sminkade mig och klädde på mig. Dagen på jobb har gått bra. Kul att snacka med mina rumskamrater. De är vettiga ibland hehe, oftast!!

Nu har jag varit hos katten och håller på att tvätta. Har bara varit hem om för att äta, men nu ska jag till Milla.

KRAM

Mycket julkul

Hejsan!

Dag två på jobb var jättebra. Allt flöt på och vi var på julbord. Det var trevligt och gott. Imorgon ska vi ha Luciatåg på jobb tydligen. Vet inte vad det innebär, men ska bli kul att titta på i alla fall.

Imorgon kväll ska jag hem till Sandra och vi ska ha julmys med tjejerna. Äta julgodis och leka julklappslek!! =) Det ska bli roligt! Längtar redan.

De ringde från min optiker idag. Mina linser och nya glasögon har kommit. Pappa hämtade dem, eftersom det är där de bor. Hoppas jag träffar mina föräldrar snart, så jag kan få dem. Är i desperat behov av att se hehe. Han kanske kunde lämnat dem när han ändå är i Malmö och jag jobbar där nu. Smart smart!

Nu ska jag slå in lite julklappar och sen ska jag nanna tudde.

KRAMAR

Carro



Ibland är du bara bäst!! Älskar att kunna snacka med dig!
Tycker om dig!

PUSS (Bara till Carro)

Rensa?

Hej!

Idag gick allt bra. Mycket nytt att ta in. En del att lära sig. Men alla var jättetrevliga och jag tror jag kan trivas där. En sak jag inte trivs med är tiderna. Jag gillar att sluta tidigt, men inte att vakna tidigt. 08.00 - 16.30 kommer jag att jobba nu. Lite jobbigt att gå upp vid 6 tiden. Men jag sitter i ett rum med en jättetrevlig kvinna. Så första dagen har gett bra intryck. Arbetsuppgifterna är enformiga, men det visste jag innan och det var ändå helt okej =)

Annars händer inte mycket. Tar hand om katten och försöker anpassa mig lite till de normala arbetstiderna som sagt.

Åhh...ibland vill jag bara skriva av mig om något, men jag vill ändå inte att alla ska läsa det. Varför är det så svårt? Får skriva vid sidan om, i ett word-dokument istället, så jag kan rensa tankarna lite.

KRAM

For the record

Har ni sett dokumentären "for the record" med Britney Spears som gick på MTV?
 Jag tyckte den var jättebra. Hon är verkligen bara en av oss och vill egentligen bara leva normalt. Se den om ni inte sett den. Finns på youtube. Nu ska jag se den igen.



Jag har inte gjort något som stått på listan än. Jag har sett Gossip girl och ätit ostbågar och efter det har jag duschat och gjort mig i ordning. Tragiskt hahaha...
Jag tänker att det ändå inte är nått som måste vara gjort idag. Jag skjuter upp det med andra ord. Det är så jag inte ska göra. För då blir det aldrig gjort.

KRAM

Sista arbetslösa dagen


Varför kan jag inte vakna på morgonen? Somnade halv två igår kan jag tänka mig. Lade mig vid ett och somnade inte på ett tag. Skulle gå upp åtta i morse, men kom upp klockan nio. Jag ska vara på jobb imorgon klockan nio (alla andra dagar kl 8 (!) ). Hur ska det gå till? Ska verkligen lägga mig tidigt ikväll. Ska göra mycket, så jag är helt slut vid tio-snåret. Har ju skrivit en hel lista på vad som behövs göras. Inte bara idag, utan för hela veckan, kanske in på nästa vecka också.
Några av sakerna:
# Fylla på jord till växterna
# Handla mat
# Tvätta
# Tvätta mina sminkpenslar
# Sortera mina papper
# Slå in julklappar
# Till banken och sätta in pengar
# Till Apoteket
# Ringa arbetsförmedlingen och meddela att jag har fått jobb
# Fixa gardinerna i sovrummet
# Slänga tidningar
# Dammsuga sovrummet
# Slänga kläder


Det är inte ens hälften av listan. Orkade inte skriva allt smått som måste göras, men som ändå tar tid.

Jag har i alla fall ätit lussebullar och proviva till frukost. Det var jättegottigt. Vill ha mera nu. =)
Har tagit med en kokbok till sängen, så ska kolla vad vi ska laga ikväll. Jag äter nog ensam, men vill ändå laga mat. Jobbigt att bara ta nått "lätt". Vi har aldrig något "lätt" hemma ändå. Kan ju inte ens hitta på någon frukost eller lunch eller mellanmål.

KRAM

Heldag i Malmö

Idag har jag varit och skrivit kontrakt med Academic Work. Det gick jättebra. Tjejen jag träffade var himla trevlig. Fick träffa en kille som jag ska jobba med också. Nu är jag bara nervös inför onsdag när jag börjar på det nya arbetet. Tyvärr får jag inte skriva om det, så jag kommer inte säga så mycket om det.

Efter jag varit och skrivit kontrakt så gick jag runt och shoppade lite. Det var mysigt att gå själv, men lite tungt att bära. Hälsade på lite på mitt gamla jobb på Make up store. Lisa (min gamla chef) jobbade idag, så vi snackade lite om vad som hänt sen sist. Men hon hade en del att göra, så det blev inte så länge! Kul att se henne igen i alla fall. Shoppade nya förvaringsburkar till mat, nya scrapbook-papper från matton och panduro, lite småprylar från H&M.


Matförvaring från Granit, labels från Granit as well.


Ett snyggt papper från Matton.


Tre snygga papper med sago-tema från Panduro.



Jag kan tyvärr inte visa upp alla papper jag köpte, eftersom det är många och vissa ska användas till nyårsinbjudan och de inbjudna får inte se det än =)
Nyfikna? De är jättesnygga!

KRAM


Helgen...

Hejsan!

Snart ska jag iväg och skriva ett kontrakt med Academic Work för att jag ska jobba en månad på ett företag med att överföra siffror från ett system till ett annat. Jag är lite nervös. Idag ska jag ju bara skriva kontraktet, men på onsdag ska jag börja jobba på stället. Har inte tagit reda på var det ligger än heller, så det måste jag göra. Tänk om jag inte hittar dit? Jag får åka i god tid helt enkelt.

Efter kontraktskrivandet idag ska jag till Åhléns och Lagerhaus och Panduro Hobby. Det ska bli så mysigt att gå och shoppa själv. Hoppas det inte är så mycket folk ute. Det är ändå måndag. Vill hitta mycket kul =)

Dags att berätta om helgen.
I lördags städade jag och julpyntade. Sen åkte vi till tippen. Efter det tränade vi lite sparkar och slag och situps och armhävningar och plankan. Sen gjorde vi oss i ordning och åkte till Micke och Milla och åt god mat. De gjorde kalops. Jättegott. Jag slickade nästan skålen faktiskt. Sen snackade jag och Milla en massa och jag hittade en tavla som jag desperat vill ha. Det finns kopior och jag hade ändå kunnat tänka mig en, men de är små och jag vill ha den riktiga tavlan. Men den kostar 15 000 och jag har inte riktigt råd att spendera pengar på den just nu. Buuhuuuuu!! Buuuuuuhuuuuu!!!!

Söndagen började tidigt. Vi gick upp och gjorde oss i ordning och sen tog vi pick och pack och åkte till mina föräldrar. Där åt vi frukost och bakade lussekatter som blev supergoda. Sen åkte vi till mormor och morfar och bakade pepparkakor och mös med glögg. Det blev många pepparkakor. Efter det åkte vi till mamma och pappa igen och åt gulashgryta med potatis och creme fraishe. Det var supergott. Nästan att jag hellre äter massor av mat och ingen efterrätt. Älskar grytor!
Efter det bar det hemåt och vi gick och lade oss nästan direkt. Hade tvättat hos MaPa och hängde upp det som inte var torrt.

Vi var supertrötta i morse och jag förstår inte varför, eftersom vi lade oss så tidigt. Jag ställde klockan på 9 för att lära mig vakna tidigare (9 är inte tidigt ens) och jag gick upp klockan 11. Så om en liten stund ska jag ju in till stan. Ska ha mötet klockan 14.

Nu måste jag borsta håret. Det är ett råttbo som vanligt när jag inte kammat det.

KRAM

2a advent


Det blir inte så mycket adventfirande hos oss idag. Vi ska till mina föräldrar och baka lussekatter och efter det ska vi till mormor och morfar och baka de årliga pepparkakorna med släkten. När vi gjort det i några timmar, så ska vi hem till mina föräldrar igen och äta god middag som jag längtat efter. Det kommer nog bli några pepparkakor och lussekatter och glögg hela dagen. Kommer nog vara helt slut efter det och vilja krypa till sängs. Det är planerna för dagen!



Berättar mer om helgen imorgon när jag har mer tid!



KRAM


Blogga!!

Haj svaj!

Det är värst vad jag bloggar nu för tiden. Har lust att skriva lite nu i juletid.

Vaknade i morse (09.45) av att Anja ringde och hörde om jag kunde släppa ut Elvis på morgonen (hennes pass annars), för att hon skulle bort och det kunde jag så klart, men först skulle jag sova till 12 haha (han har en låda som han kan gå på, så han kissar inte ner hela huset). Så jag har varit där och sen har jag ätit lite frukost precis. Nu ska jag rota bland julpyntet. Jag hoppas vi får fram något snyggt i alla fall. Vi har ju inte så mycket, så det får bli litegrann. Gillar ändå inte för mycket julpynt. Detta är första året jag har julgardiner. Hade inte ens det när jag bodde hemma. Hade en tomte framme då och han var blåvit. Det kan inte ta så himla lång tid för mig att pynta för den delen hehe.
Väntar med naglarna till sist. Tycker det är jobbigast. Kan ingen komma hit och göra mina?
Sen är det Elvis igen och sen är det kanske middag hos Micke och Milla. De har bjudit oss och vi får se hur långt älsklingen har kommit. Han måste ju bli klar med en sak till på måndag. Jobba på, jobba på... =)

KRAM

Min kväll!!

Haj!

Nu på kvällen har jag varit hos Mona och myst med Elvis (katten) och passade på att tvätta en till tvätt. Sen har jag lagat mat medan älsklingen jobbade. Köttet blev inte alls gott, men vi åt potatisklyftorna och salladen med sås haha. Micke och Milla skulle komma, men de somnade hemma. Ringde oss två timmar senare och sa att de stannade hemma istället, men det gjorde inget, för efter det somnade jag till filmen och älsklingens tangentbordsknappande.
Nu när jag vaknade så tog jag av mina naglar. De var på väg av allihopa. Ska nog göra om mina imorgon. Sen färgade jag ögonbrynen och tog på lite BUS i ansiktet. Hoppas jag får lite färg till imorgon i alla fall.

Imorgon ska älskepälsklingen jobba (vad annars?), jag ska som sagt fixa mina naglar förhoppningsvis. Tycker det tar så lång tid och det blir inte lika bra när jag gör det på mig själv. Sen har jag korta naglar nu för att jag skulle klara kickboxningen utan att slå sönder naglarna. Egentligen vill jag ha långa, men det går ju inte nu. Men det är inte lika snyggt med korta. Vi får se hur jag gör dem. Blir nog korta i alla fall.
Sen ska jag tvätta lite. Antingen om jag får tag i en tid i tvättstugan eller hos Mona. Samtidigt ska jag mata Elvis och mysa med honom och annars under dagen ska jag försöka julpynta också (har fortfarande inte gjort det).

Men jag uppdaterar imorgon om vad jag verkligen har gjort haha. Det blir knappt hälften skulle jag tro.

KRAM

Visste ni att...

...kaffe inte har något utgångsdatum egentligen? De måste sätta ett, för annars tror folk att det är så mycket konserveringsmedel i det, och då vill de inte dricka det. Några frågor på det?



KRAM

Myskväll med mig själv!

Okej, nu är jag redo att möta världen haha, tog bara 1½ timme. Men huvudvärken är inte lika illa längre.

Just nu ska jag skriva en inköpslista, så jag slipper gå runt och vara förvirrad inne i affären. Sen förbi Mona och mata katten, sen ska jag hem och laga mat. Förhoppningsvis kommer sötmosen hem i tid och kan äta med mig i alla fall, men sen ska han jobba hela kvällen. Buuhuu, får se serier och filmer själv. Fast han kommer nog sitta bredvid mig vid datorn ändå. =) Lucky meeee!

KRAM


Människo-skrämmare.

Min huvudvärk släpper inte. Jag tog tablett och gick och duschade. Det hjälpte inte efter en timme ens, så nu tog jag en till. Man får ta 2 st, så jag har inte överdoserat.
Men allt går ultralångsamt. Tar någon minut extra för varje sak jag gör. Men nu ska jag försöka sminka mig lite, så jag inte skrämmer människorna i Lomma.

KRAM

Träningsvärk!!!!!

Hej!

Vaknat med huvudvärk och en jäkla träningsvärk. Måste bara berätta hur det känns. Jag brukar få träningsvärk oavsett, men nu är det som om...jag har verkligen ont överallt! Ibland har man träningsvärk i magen (lite i alla fall), men då gör det bara lite ont någonstans i magen, men nu gör det ont i varenda muskel. Det känns som en muskelknutte ser ut. När jag ligger ner och ska resa mig upp, så använder jag ju magen och då känns det som man rullar sig upp av magmusklerna och använder varje muskel för sig. Kan inte förklara det. Ni andra har säkert sån muskelvärk i magen varje gång, men det har inte jag. Det är helt sjukt. Det känns liksom som om jag har jätterutor på magen. Jag kan inte förklara det bättre. Det gör ont, men det känns ändå bra. Känner mig som 100 år gammal och orkar inte gå knappt.

Jaja, är hungrig och borde göra mig i ordning så jag kan gå och handla mat, så jag kan äta frukost på morgnarna. Sen är det resten av julpyntningen som ska upp. Vill ha julljusstakar ändå. Väljer mellan en rund båge eller klossar.


Detta är den med klossar. Den är jättesnygg och enkel tycker jag.
Har ingen bild på den med båge tyvärr.

Nä, dags att göra mig i ordning så jag kan handla mat. Äter snart upp alla pepparkakor. Ska handla ingredienser till maten ikväll också. =) Vet inte riktigt vad jag ska göra än, men har köpt grytbitar i alla fall.
Tips?

KRAM

Vad önskar ni er i JUL? Vill verkligen veta.

Hajsing!!

Jag skulle ju städa i köket och sen äta lite, men jag började städa i köket, tömma diskmaskin, fylla diskmaskin, ta undan prylar, samla ihop petflaskor, slänga glasflaskor, samla ihop nagelprylarna, hänga upp årskalendern, plocka undan i vardagsrummet, dra upp persienner, vika filtar, slänga skräp, flytta ut tippen-slängningar, sortera tvätten och dammsuga....Sen kom jag på att jag bara skulle fixa köket och sen äta...men då var jag så trött att jag satte mig vid datorn istället och skrev önskelista till mamma som hon ville ha. Men nu har jag i alla fall ätit. Ska hem till Mona nu och släppa in och mata katten. Ska passa på att tvätta en tvätt när jag är där och titta lite på tv medan jag väntar. Sen när jag kommer hem har jag en massa ren tvätt sedan innan som väntar på mig i sängen som jag ska vika.

Tur att inte älsklingen kommer hem förrän senare, så han inte ser allt kaos jag har gjort. Fast det är ju mycket bättre nu än innan. Eftersom vi inte städat eller plockat på länge, så är här ju en del att göra.

Nä, måste sätta på mig strumpor och skor och traska iväg!

Påminnelse till mig själv: KÖP VINTERJACKA!!

KRAM

Städa är tråkigt!

Ja, nu har jag börjat städa lite...men blev trött och svettig, så nu tar jag en paus. Haha, slö som man är.

Igår när jag och syrran var på vellingeblomman, så köpte jag en julkula som är svart med ljusslinga i som ska hänga var man vill och jag hängde den i köksfönstret. Kan ta bilder sen. Ska ju ändå visa mina nya julgardiner. Fast kökslampan är i vägen när man ska fota. Aja, ni kommer nog förstå ändå.

Så fort jag tänker att jag ska städa lite, så är där saker i vägen hela tiden, så det känns som om jag inte kommer någonstans. Jag plockar och plockar och det tar inte slut. Sen tar man fram något man behöver, sen måste man plocka undan allt igen. Lika bra att inte städa, för då har man allt man behöver framme och slipper oroa sig.

Men eftersom jag ska passa Monas katt, så ska jag dit sen och tänkte tvätta massa tvätt. Tänkte faktiskt att jag skulle tvätta undan ALL tvätt vi har här hemma på två veckor nu. Hon har sagt att det gick bra, så...=) Det var hon som föreslog det t o m. Så det ska bli skönt att få tillbaka sovrumsgolvet. Och toalettgolvet. Och hallgolvet. Haha, ja, vi har tvätt överallt. Tur vi har vänner som inte bryr sig haha!

Eftersom vi tränade igår så duschade vi när vi kom hem. Sen orkade jag inte borsta håret, så det ser helt fluffigt ut idag. Har satt upp det i hästsvans. Eller fågelbosvans kanske det borde heta.

Så här ser det ut:


Eller som pappa igår när han hjälpte mig med vindrutetorkaren som inte fungerade. Han hade pannlampa. Hur gubbigt är inte det? Jag skrattade!!


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Han är för go. Jag fick t o m äta av pappas lasagne. Det är så himlans gott. Tänk om man hade lagat lika god mat som honom? Pappa....får jag flytta hem igen?? Saknar din mat!
Fast vi ska ju äta där på söndag och då ska vi få gulashsoppa. Det är supergott. Med creme fraishe. Mums. Nu är jag hungrig. Ska städa lite till i köket, sen ska jag äta lite lappskojs som blev över från häromdagen! Vill ha Gulash NUUU!!

KRAM

Muskelknutte?

Halloj!!

Ja, vi tränade ju Kick-boxning igår. Fasen vad jobbigt det var. Bodypump, släng dig i väggen! Har lite träningsvärk idag. Trodde det skulle vara värre, men det kanske kommer imorgon.
Bevis på att det är jobbig är när tränaren säger: "Om ni måste spy, gå ut på toaletten och hinner ni inte dit, så står det en spann här, men spy inte på mattan, för det är enklare att moppa toan än mattan!"
Tränaren körde med en, men ändå så man inte kände att man inte tog i sitt hårdaste. Man var helt slut hela tiden typ. Man fick näääästan vila upp sig när man höll i mitsen och någon annan slog och sparkade. Då kunde man få tillbaka syret till kroppen i alla fall. När man trodde att det var över, så var det inte över. Nä, då skulle man göra situps och armhävningar efter vartannat. Sen skulle man göra plankan. Det var jättesvårt. Kämpade så gott jag kunde. Älsklingen peppade mig på rätt sätt. =)
Det sjuka var att på den träningen så gick tiden jättefort. På all annan träning tittar jag på klockan och tänker "nääää, inte 50 minuter kvaaaaar". Men nu hann jag inte titta på klockan och när jag väl gjorde det, så hade det gått en halvtimme och sen 25 minuter till. Man var helt slut när man gick därifrån. Vi ska gå dit igen på måndag. Man har gratis i en vecka.



Nu ska jag göra mig lite i ordning. Ska nog dammsuga idag, äntligen. Sen ska jag tvätta och passa Monas katt lite. =)

KRAM

Livlig fantasi



Hörde ni åskan i morse? Fy fasen.
Detta hände mig just då:

Jag vaknade av att det kom en dov smäll...ganska utdragen smäll. Sen slocknade lamporna utanför fönstret långsamt. Trodde det var något utanför lägenheten som dolde gatlamporna. Jag var livrädd och tänkte massor om vad som kunde ha hänt. Var det ett monster? Ufo? Hade domedagen kommit? Tänkte t o m att det kunde vara transformers. Hahaha, brist på fantasi har jag i alla fall inte. Men nä, det var strömavbrott kom jag på efter någon minut när jag vaknat till på riktigt. Strömmen gick igång och skrivaren började låta massa. Sötmosen vaknade och var yr, jag berättade att det var strömavbrott. Hans klocka hade nollställts och han var tvungen att ställa den, så han kunde vakna någon timme senare. Sen somnade jag om. Vaknade sen igen när sötmosen åkte till jobbet.

Idag ska jag till min pappa och syster. Ska kolla synen hos Glas&Båge, så jag kan beställa fler linser. Sen ska jag och syrran till Vellingeblomman och titta lite. Under tiden tänkte jag tvätta lite hos pappa.

Vi får se hur det blir med träningen ikväll. Sötmosen har egentligen inte tid, så jag avvaktar med det så länge. Det är ju roligast om alla fyra kan åka dit tillsammans.

Nu ska jag sortera lite tvätt. Har jättebrottom nu egentligen!

KRAM

P.S. Jag väljer Penn som snyggast av de tre hunkarna i GG. D.S.

Om du fick välja?

Jag vet att det är sent och jag ska snart lägga mig. Ville bara höra vem ni röstar på av killarna i Gossip Girl? Att dejta då alltså om ni haft möjlighet?


Penn, Ed eller Chase?





ED, CHASE, PENN

KRAM

Oj, vad mycket jag skrivit!

Yey....jag har fortfarante inte städat. Förvånade? Men jag har i alla fall strukit ALLA gardiner vi har och lagt upp dem, för 10 st var för långa. Sen har jag varit en runda hos sötmosens syster, för jag ska passa deras katt när de är i Thailand. Inte alls avundsjuk på dem. Fast jag hade inte velat åka dit nu ändå, eftersom jag ser ut som en tysk (fet och blek).

Men det ska vi kanske göra oss lite av med imorgon när vi ska testa Kick-Boxning. Ska bli kul. Är inte så jättetaggad idag, men kanske blir roligare än vad jag tror. Hoppas i alla fall på det. Ska få tag i Badmintonstället också och se om de har någon ledig tid, så vi kan spela lite för skojs skull. Det är roligt i alla fall, för det vet man. Man har jättekul och blir supertrött. Gillar vi! Kanske kickar igång med träningen för en gångs skull, men jag vågar inte säga för mycket, för jag blir bara besviken på mig själv när jag inte fullföljer, och det behöver jag ju inte göra er besvikna också.
 
Köpte lite saker häromdagen när jag var och shoppade. Tänkte slänga upp lite här:


Den gröna är make up-rengöringen jag använder. Gillar att den är lite löddrig och att den är en gel och inte en milk. Blir lite torr med den, men det är ändå den bästa jag har hittat, så jag är supernöjd. Har köpt andra innan, men går alltid tillbaka till den, så nu ska jag hålla mig till den.
Sen är det BUS (Brun Utan Sol), som jag tänkte använda, eftersom jag får ful färg när jag solar solarium och dessutom (håll andan), så har jag fått jätteful hud. Typ gammal och rynkig. Eller ja....överdriv, men ändå!
Denna BUSen har jag testat innan och jag gillar den, fast jag blir lite finnig av den. Och sen gillar jag inte när det "flagnar" efter ett par dagar. För det blir så fult, så är man fläckig. Men då får man skrubba och lägga på nytt.


Sen köpte jag glitter för hela slanten. Letat efter dessa innan, men har inte hittat dem. Men nu frågade jag tjejen i kassan och så fick jag köpt dem. Är så lycklig....SANDRA KOM OCH BYTA NAGLAR SNART. VILL JU TESTA DEM. Så spännande det ska bli att bygga med dem. Älskar glitter. Man är väl tjej liksom!! Daaa...

Sen köpte jag 3 linnen och 2 bhar som jag behövde eftersom jag blivit av med en bh (?) och de andra passar inte. Sen köpte jag 2 par trosor, vilket jag verkligen inte behöver, eftersom jag har en hel byrålåda med dem, men de var ju så snygga, kan inte motstå (Underklädesfreak, älskar det lika mycket som bikinis). Sen köpte jag julpapper och julsnöre och lite annat sånt som man har till paketen, men kan inte visa det här, eftersom jag och mamma och syrran tävlar om snyggast paket varje år. Ska ju inte avslöja mina hemligheter. VET ATT NI LÄSER MAMMA OCH SARA!!! AKTA ER, JAG KOMMER VINNA I ÅR!!!! Mamma vann förra året.
Köpte även en kofta, men har inte provat den, vet inte ens om den passar. Får väl se när jag orkar prova den.
Efter att jag shoppat prylar och kläder, så handlade jag på maxi....för 1400 kr (!). Nu har vi mat, så vi klarar oss i 2 år känns det som. Fick knappt plats med all mat i kylen. Fick rensa lite gammalt först. Hehe.

Nä, nu ska jag tvätta lite till sötmosen, för alla hans kläder är i tvätten och jag ska inte tvätta förrän imorgon, så nu blir det lite handtvätt i vasken. Vad gör man inte för kärleken? =) Han är så gosmosig!

KRAMKRAMKRAMKRAM

Vad har ni gjort idag?

Idag har jag varit hos Jannica och fixat håret (slingat). Det blev superbra....är jättenöjd. Precis som jag ville att det skull bli. Klippte topparna också. Var lite slitet längst ner, men annars tycker jag håret är i bra kondition nu för tiden.

Sen var jag förbi i lite affärer innan jag åkte hem.

Har precis fikat med lite godheter som jag fick från några av mina kollegor på jobb. Iste och kakor. Mums. Det var jättegott.

Tittat på gossip har jag också. Gud vad det är spännande, jag blir så sur varje gång att det inte kommer ett avsnitt direkt efteråt igen. Man måste vänta en hel vecka på att få reda på spänningen.

Tänkte städa som vanligt, men när jag kom hem, så tänkte jag att jag skulle varva ner och äta lite och värma upp mig lite efter allt regn ute, men sen fastnade jag här. Ska i alla fall göra det nu. Ska till Höllviken imorgon ju och då har jag inte tid att städa här hemma!

KRAM

What to do?

Okej, jag har inte alls städat eller julpyntat eller något normalt på hela helgen. Men kan ju i alla fall trösta mig själv med att jag har sökt jobb, skrivit om mitt CV, ringt lite olika jobb och tagit tag i allt man ska när man blir arbetslös. Så om jag hade städat, så hade jag inte tagit tag i jobb-biten, och då hade jag ju blivit besviken, så jag är ändå nöjd.

Sitter och funderar på om jag ska börja städa nu direkt, så att lägenheten är fin, eller om jag ska shoppa först (lite saker vi behöver, både till lägenheten och lite annat småkraffs). Egentligen orkar jag ingenting, och är inte direkt sugen på att shoppa längre. Var sugen igår, men det hjälper ju inte nu. Vill laga någon god mat ikväll, men vet inte vad. Vill lära mig något nytt. Får väl ringa pappa och fråga. =) Sugen på köttbullar med potatismos, mums!!

Måste fixa mina naglar också. Två är på väg av. Så nä...nagelbyggare är inte bättre än mig Mouhahaha!!
Borde hållt bättre.

Nä, jag tar mig nog ut och shoppar i alla fall. Får städa imorgon efter jag varit hos Jannica och fixat håret!

KRAM

RSS 2.0